کد خبر: ۳۱۰۶۴۱
تاریخ انتشار : ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۱۷
گزارش کیهان از جولان تروریست‌های حاکم در سوریه

 بوی مرگ در لاذقیه، اینجا مردم را در خیابان‌ها می‌کُشند!

 
 
 
سرویس خارجی-
گسترش جنایات و کشتارها علیه غیرنظامیان در سوریه نگاه‌ها را به سمت حضور تروریست‌های خارجی در این کشور جلب کرده است. خبرها حاکی از قتلِ کورِ مردم در لاذقیه است.
استان لاذقیه، به عنوان یکی از سنگرهای سنتی حکومت مرکزیِ سوریه در زمانِ دولت پیشین و زادگاه بسیاری از چهره‌های مهم در ساختار حاکمِ پیشین، از ابتدای بحران سوریه (حدود 14 سال پیش) نقشی استراتژیک در حفظ پیوستگی نظام ایفا کرده است. اما در سال‌های اخیر، به ‌ویژه پس از ورود بازیگران متعدد منطقه‌ای و بین‌المللی، معادلات امنیتی حتی در مناطقی که زمانی به ‌نسبت آرام تلقی می‌شدند، دگرگون شده‌اند. این وضع با حاکم‌شدن تروریست‌ها بر سوریه پیچیده‌تر هم شده است؛ چنان‌که در سطور آتی خواهید خواند. تجربه‌ سال‌ گذشته نشان داد که بدون نهادینه‌سازی حاکمیت قانون و بازسازی ساختارهای مدنی، بستر برای گسترش فعالیت گروه‌های مسلح و خشونت‌های کور فراهم است. آنچه اکنون در لاذقیه رخ می‌دهد، نمودی از همان روند فرسایشی است که در نبود یک ساختار سیاسی و امنیتی پایدار، خود را در قالب کشتارهای پراکنده و ناامنی اجتماعی نشان می‌دهد.
در همین رابطه خبرگزاری «مهر» به نقل از «الاخبار» نوشته، نگاه‌ها به سمت استان لاذقیه سوریه جلب شده چرا که طی روزهای اخیر نشانه‌های نگران‌کننده‌ای درخصوص افزایش موارد امنیتی و گسترش ترس و وحشت در میان شهروندان این کشور مشاهده شده است. «دیده‌بان حقوق بشر سوریه» از ثبت بیش از ۱۱ مورد قتل از جمله ۲ کودک در استان لاذقیه خبر داده است. این جنایات بیانگر نبود امنیت در سوریه به ویژه بعد از گذشت ۲ ماه از حملات وحشیانه و کشتارها علیه مناطق ساحلی این کشور است. تنها در یکی از این موارد، عناصر تروریست سوار بر ۲ خودرو به سمت غیرنظامیان در ادلب آتش گشودند. برآوردهای میدانی حاکی از آن است که دست‌کم پنج‌هزار تروریست در سه منطقه اصلی در حومه جبله، سقوبین و قرفیص مستقر هستند که ۲هزار تن از آنها را «عناصر خارجی» تشکیل می‌دهند. روستای قرفیص یک منطقه وابسته به طایفه علوی‌ها و نقطه راهبردی مشرف بر مسیر لاذقیه و طرطوس به‌شمار می‌رود.
گفتنی است، رخدادهای اخیر در لاذقیه، اگرچه ممکن است در نگاه اول صرفاً یک بحران امنیتی محلی به ‌نظر برسند، اما در سطحی عمیق‌تر، پیامدهای فرساینده جنگی طولانی‌مدت‌اند که جامعه سوریه را درهم‌ شکسته و زمینه را برای ورود بازیگران غیربومی و بی‌پروایی کامل آنها فراهم کرده است. حضور هزاران عنصر مسلح، به‌ویژه نیروهای خارجی، در مناطقی با حساسیت طایفه‌ای و ژئوپلیتیکی بالا، یادآور تجربه تلخ جنگ داخلی لبنان در دهه ۷۰ و ۸۰ میلادی است، جایی که خلأ حاکمیت ملی به عرصه تاخت‌وتاز گروه‌های مسلح بدل شد. جالب است اگر در سوریه خلأ حاکمیت هم نباشد، خود حاکمان تروریست مشکل پیچیده‌تری هستند! در چنین شرایطی، صرفاً اقدامات امنیتی نمی‌تواند راه‌حل باشد؛ بلکه بازسازی نهادهای محلی، پاسخ‌گویی سیاسی، و مهار نفوذ خارجی باید در دستورکار قرار گیرد؛ که این هم وقتی سلاخ‌ها در کاخ دمشق باشند تا اطلاع ثانوی منتفی است. استمرار وضعیت فعلی نیز تنها به تعمیق زخم‌های اجتماعی و دوری بیشتر از آشتی ملی خواهد انجامید.
پرواز جنگنده‌های رژیم صهیونیستی
در حالی که زمین سوریه اینچنین در هرج‌و‌مرج است، آسمانِ این سرزمین نیز میدان ترک‌تازی رژیم آپارتاید اسرائیل است. «الجزیره» به نقل از «یسرائیل هیوم» گزارش داد که جنگنده‌های رژیم صهیونیستی بر فراز دمشق پایتخت سوریه به پرواز درآمده‌اند. رژیم صهیونیستی از رفتن «بشار اسد» تاکنون صدها بار مناطق مختلف این کشور را بمباران کرده است. جالب است که در بحبوحه ترک‌تازی ارتش رژیم آپارتاید، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی از تمایل تل‌آویو برای داشتن روابط خوب با الجولانی و سوریه خبر می‌دهد؛ نکته عجیب‌تر آنکه او گفته است «ما به دنبال ثبات هستیم» اما ما دغدغه‌های امنیتی داریم و این موضوعی قابل فهم است. تمام اینها هم در شرایطی است که تروریست‌های حاکم بر سوریه بارها اعلام کرده‌اند که هیچ دشمنی با رژیم صهیونیستی ندارند!
مردم هدیه ارتش اسرائیل را آتش زدند
از سوریه همچنین خبر می‌رسد که مردم روستای «العشه» در جنوب سوریه، «مواد غذایی» توزیع‌شده توسط نیروهای اسرائیلی را به آتش کشیدند. منابع سوری صبح روز دوشنبه تصاویری از کارتن‌های حاوی این موادغذایی را در حال سوزانده‌شدن منتشر کردند. نیروهای اسرائیلی پیش از این به ویژه در ماه‌های مارس و آوریل چندین‌بار به صورت غیرقانونی وارد روستای العشه شده بودند و اقدام به تفتیش خانه‌های غیرنظامیان سوری کرده بودند.
گفتنی است، نطقه استراتژیک «جبل‌الشیخ» در سوریه که تنها حدود ۳۵ کیلومتر از دمشق فاصله دارد، یکی از این مناطق است که تحت اشغال رژیم صهیونیستی درآمده است. اهالی روستاهای سوری به‌ویژه روستای السویسه در قنیطره (جنوب سوریه) تاکنون چندبار در اعتراض به اشغالگری اسرائیل علیه این رژیم تظاهرات برپا کرده‌اند؛ اما نظامیان اسرائیلی به سوی تظاهرکنندگان آتش گشودند و این اقدام اعترضی را سرکوب کردند.
الجولانی «برج ترامپ» می‌سازد!
خبر دیگر آنکه خبرگزاری «رویترز» در گزارشی می‌نویسد که «جاناتان باس» فعال آمریکایی حامی ترامپ که چندی پیش با «ابومحمد الجولانی»، رئیس دولت موقت سوریه و رهبر تحریرالشام، به مدت چهار ساعت با سایر مقام‌های کشورهای حوزه خلیج‌فارس و فعالان سوری در دمشق دیدار کرد، تلاش کرده تا نشستی را بین الجولانی و ترامپ در حاشیه سفر رئیس‌جمهور آمریکا به عربستان، قطر و امارات ترتیب دهد. جاناتان باس امیدوار است که حضور ترامپ و الجولانی در یک نشست دوطرفه، بتواند به نرم‌تر شدن دیدگاه رئیس‌جمهور آمریکا و دولتش در مورد دمشق و کاهش تنش فزاینده در روابط بین سوریه و رژیم صهیونیستی کمک کند. وی خاطرنشان کرد: «الجولانی به من گفت که می‌خواهد یک «برج ترامپ» در دمشق تاسیس شود. او به دنبال صلح با همسایگان است. آنچه او به من گفت هم برای منطقه و هم برای اسرائیل خوب است.» جاناتان باس همچنین گفت: «الجولانی به دنبال یک معامله تجاری برای آینده کشورش است. این معامله می‌تواند شامل بهره‌برداری از انرژی، همکاری علیه ایران و تعامل با اسرائیل باشد.»